A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад "Дергачівський ліцей №1 імені Данила Бакуменка"
Дергачівської міської ради Харківської Області

2 квітня - Міжнародний день дитячої книги

Дата: 02.04.2024 08:00
Кількість переглядів: 6

2 квітня, у день народження всесвітньо відомого данського казкаря Ганса Крістіана Андерсена, відзначається Міжнародний день дитячої книги. 

Започаткувала це свято у 1967 році Міжнародна рада з дитячої та юнацькї книги (International Board on Books for Young People, IBBY) – найвпливовіша неприбуткова організація у Швейцарії, метою якої є пропагування книг для дітей.

Кожні два роки вона створює IBBY Honour List (Почесний список IBBY) – перелік нещодавно виданих книг для дітей, де відзначають найкращих письменників, ілюстраторів та перекладачів з країн-членів IBBY. Почесний список є одним із найпоширенішх та найефективних способів досягнення мети організації – сприяти міжнародному порозумінню через дитячу літературу.

Найважливішими критеріями відбору є те, щоб книги репрезентували найкраще в дитячій літературі країни та щоб підходили для публікації у всьому світі. Вибір забезпечує розуміння різноманітних культурних, політичних та соціальних умов, в яких живуть і ростуть діти, і їх можна використовувати всім, хто займається розробкою освітніх і літературних програм та виданням ініціатив для розробки зразкових "міжнародних" колекцій.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень