A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад "Дергачівський ліцей №1 імені Данила Бакуменка"
Дергачівської міської ради Харківської Області

Вивчаємо рідний край. Екскурсія

Дата: 27.09.2021 09:42
Кількість переглядів: 56

Цікава екскурсія була проведена 25 вересня для учнів 5- 10-х класів КЗ «Дергачівський ліцей № 1 ім. Данила Бакуменка ». Спочатку ми відвідали місто Ізюм. Побували на меморіалі Слави загиблих у Другій світовій війні, пам’ятник розташований на горі Кременець, яка домінує над безкрайніми слобожанськими просторами  і купає своє підніжжя у водах Сіверського Дінця.  Із розповіді екскурсовода учні дізналися, що меморіал був споруджений в 1985 – 1988 роках у пам'ять про тяжкі бої з німецькими загарбниками в травні 1942р. Учні з цікавістю знайомилися з військовою технікою: танки Т -34, міномети «Катюша», самохідні установки, - все це змусило задуматися над минулим.

На вершині гори Кременець екскурсанти відвідали «кам’яні баби» - кам’яні монументи, що сприймалися давніми людьми як ідоли – обереги.

Далі наш шлях проліг до Святогірської лаври, перші згадки про яку датують 1526 роком. Учням сподобалася екскурсія по крейдяних печерах, яку проводив монах.

На шляху додому екскурсанти відвідали Свято – Вознесенський собор в Ізюмі та напилися цілющої води з Святого джерела Піщанської ікони Божої  матері. 

Під час екскурсії учні поглибили свої знання про історію та культуру рідного краю – Слобожанщину.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень