A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад "Дергачівський ліцей №1 імені Данила Бакуменка"
Дергачівської міської ради Харківської Області

Зустріч з воїнами-інтернаціоналістами афганцями

Дата: 27.12.2018 11:27
Кількість переглядів: 437

Війна чужа. Неждана. Непотрібна.

Геройство. Біль. Дочасна сивина.

Прокляття чаша випита до дна.

Жорстока тиша. Вибухоподібна.

Війна. Війна. Війна.

Афганістан… Він став синонімом людського лиха, справжнього пекла: палюче сонце з ранку, спекотний вітер – афганець, пісок, що не дає дихати, і … завжди хочеться пити. Офіційно афганська війна тривала з 25 грудня 1979 року до 15 лютого 1989 року. Афганська війна належить до тих подій 20-го століття, які ще не знайшли свого повного та об’єктивного висвітлення та аналізу. Вона залишається «білою плямою» новітньої історії.

Цим подіям був присвячений мітинг-реквієм, який 26 грудня відбувся у КЗ «Дергачівський ліцей № 1». На зустріч із школярами прийшли воїни інтернаціоналісти афганської війни: Демченко Є.П., Цибульський А.І., Московець С.В., Кузьменко О.С., Гришин В.В., Короткий С.І., Чернецький Ю.О., Маслій М.П., Нехаєнко А.В., Мусоров В.В. Відкрили мітинг хвилиною мовчання та вшанували пам’ять випускника школи Сербіна Сергія та понад три тисячі українців, які загинули на тій чужій війні.

Ніна Олексіївна подякувала воїнам-афганцям за те, що вони завітали на мітинг та завірила їх, що пам’ять про ті трагічні події завжди буде жити у стінах школи і душах учнів й учителів



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень