A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад "Дергачівський ліцей №1 імені Данила Бакуменка"
Дергачівської міської ради Харківської Області

12 квітня - Всесвітній день космонавтики та авіації

Дата: 12.04.2019 11:28
Кількість переглядів: 236

Перший політ у космос людина здійснила 12 квітня 1961 року. Саме відтоді щороку відзначають Міжнародний день авіації та космонавтики.

В цей день в ліцеї відбулись заходи до Всесвітнього дня авіації та космонавтики. Класні керівники організувала перегляд цікавих фільмів і презентацій про перших тварин в космосі, українських космонавтів, перші космічні станції, що опустилися на Місяць, перших людей на Місяці, найбільші до Землі зірки. Завдяки досягненням першого космонавта незалежної України Леоніда Каденюка увесь світ звернув увагу на українську космонавтику. У 1997 році він взяв  участь в експедиції міжнародного екіпажу на борту американського шатлу «Колумбія». Тоді в рамках наукової програми дослідники провели низку експериментів із вивчення впливу мікрогравітації на процеси росту й розвитку рослин. Леонід Каденюк радив українцям оцінювати здобутки національної ракетно-космічної галузі належним чином. «Українці брали активну роль у підкоренні космосу, я сподіваюся, що так буде й надалі», – каже космонавт. Космічний потенціал України надзвичайно високий, і наразі ракетно-космічна галузь є однією з провідних в українській економіці.

До Міжнародного дня авіації та космонавтики учні підготували цікаві газети, повідомлення, презентації про розвиток ракетно-космічної галузі не тільки в Україні, а й у всьому світі, а учні молодшої школи – цікаві малюнки до цього свята



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень