A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад "Дергачівський ліцей №1 імені Данила Бакуменка"
Дергачівської міської ради Харківської Області

Літературна конференція "Григорій Сковорода - український Сократ" до 300-річчя від Дня народження Г.С.Сковороди для учнів 5-7 класів (С.Бало, К.Зозуля)

Дата: 18.11.2022 15:11
Кількість переглядів: 120

3 грудня 2022 року відзначатимуть ювілей видатного українського філософа і мислителя, просвітителя-гуманіста, педагога, поета, композитора, музиканта, культурно-освітнього подвижника Григорія Савича Сковороди.

Григорій Савич був і залишається одним із найвидатніших українців за всю історію нації та символізує її просвітництво та самопізнання. То ж сьогодні (18 листопада) учні 5-7 класів нашого ліцею брали участь у літературній конференції, присвяченій великому українському просвітителю. З біографією великого культурно-освітнього подвижника познайомила присутніх Набегаєва Діана (5-Б кл.). На заході учні мали змогу почути вірш “Чим зайнятий тепер твій меткий розум?”у виконанні Посохової Дарини (5-А кл.), байку “Бджола та шершень” у виконанні Ворони Вадима (6-А кл.), Набегаєвої Діани (5-Б кл.) та Романькової Мирослави (5-А кл.). Також прозвучала пісня “Кожному місту свій нрав та права” у виконанні Смалько Вероніки (6-А кл.). Григорія Савича Сковороду цінують та пам’ятають в усьому світі. Юрченко Катерина (7-Б кл.) познайомила учасників конференції з пам’ятками історії та пам’ятними знаками, пов’язаними з українським філософом. Ведучі конференції Вдовіна Надія (6-А кл.) та Романькова Мирослава (5-А кл.) доповнили уявлення учасників про Григорія Сковороду та створили віртуальний портрет великого митця.

Мандрівний філософ, автор геніальних творів і цитат, залишив нащадкам феноменальну духовно-педагогічну спадщину. Той, у кого «совість, як чистий кришталь», і сьогодні веде з нами діалог про сенс життя, духовне й мирське, призначення людини, про правду, багатство і беззаконня, дає прості відповіді на складні питання.

Світлана Бало, вчитель інформатики та математики

Ксенія Зозуля, вчитель трудового навчання



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень