A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад "Дергачівський ліцей №1 імені Данила Бакуменка"
Дергачівської міської ради Харківської Області

День довкілля (Олена Мокринська, вчитель географії)

Дата: 20.04.2021 16:34
Кількість переглядів: 81

У наш час актуальними є заходи з покращення стану навколишнього середовища, благоустрою. Воно має величезне значення в житті людини. Зелені насадження є основними елементами художнього оздоблення населених пунктів.  День довкілля вперше пройшов в Україні в 1999 році, і з того часу щороку традиція його святкування продовжується. Зазвичай, в цей день зайнятися є чим — прибрати сміття на прибудинковій території, впорядкувати дитячі та спортивні майданчики, розчистити найближчу водойму, висадити на пустирі чи коло будинку дерева й кущі. Весняного прибирання також потребують узбіччя доріг, лісосмуги та інші об’єкти довкілля. Тому до цих робіт залучаються як добровольці так і профільні організації з благоустрою територій місцевих громад.

З нагоди Всеукраїнського дня довкілля учні КЗ «Дергачівський ліцей №1 ім. Д.Бакуменка» теж долучилися до  благоустрою своїх присадибних ділянок. Така робота навчає, розвиває, виховує учнів. Метою подібних заходів є формування екологічної свідомості в підростаючого покоління.

Для того, щоб побудувати країну європейського рівня, важливо мати чітку державну стратегію щодо екології, природних ресурсів та енергоефективності. Сподіваємося, що конкретні дії з упорядкування й благоустрою середовища, яке нас оточує, не обмежаться лише одним днем у році, і День довкілля змусить перейнятися проблемами української екології якомога більше людей. Тільки тоді в нашій країні поменшає стихійних сміттєзвалищ, зламаних дерев, вирубаних лісів, понівечених земель та замулених річок.

Олена Мокринська, вчитель географії


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень