A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад "Дергачівський ліцей №1 імені Данила Бакуменка"
Дергачівської міської ради Харківської Області

Тварини – найкращі друзі (Олена Мокринська, вчитель географії; Людмила Козлова, вчитель біології)

Дата: 23.04.2021 17:01
Кількість переглядів: 78

Тварини – найкращі друзі. Це наші брати менші, без яких життя було б нудне і безглузде. Ми повинні любити і оберігати їх, адже відповідаємо за тих, кого приручили. 

Багато з нас має свого  друга. І не важливо хто це: кіт чи собака, рибка  чи папуга, хом’ячок чи декоративний кролик. Ми все одно любимо їх однаково. І для кожного з нас саме свій вихованець – найкращий.

Із наукових видань нам відомо, що собаки заспокоюють, послаблюють напругу, рятують від серцевих нападів,  головного болю, виліковують запальні процеси. Вони рятують своїх господарів від можливого душевного дискомфорту. Собака — добра і товариська істота. А ось стосовно котиків, зовсім інша справа. Кішки «прописані» при гіпертонії, інфаркті міокарда, безсонні, неврозах. Вони скрашують самотність, заспокоюють. Саме у кішок є дивовижна здатність лягати на те місце тіла, де виникла «проблема». Кішки — більш незалежні тварини, і спілкування з ними  сприяє розвитку самостійності малюка. Та не тільки про собак та кішок можна говорити довго. Крім кішок та собак, хом’яки, папуги, декоративні кролики є справжніми зоотерапевтами. Адже перебування поруч з ними наділяє людину не тільки здоров’ям, а й розвиває інтелектуально.

У природі все взаємопов’язане. Людина і тварина — діти однієї матері — природи. Вони часто допомагають один одному. Тварини відчувають турботу, ласку і господареві відповідають тим же. Ми повинні любити і оберігати їх, адже ми відповідаємо за тих, кого приручили.

Олена Мокринська, вчитель географії

Людмила Козлова, вчитель біології


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень