A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад "Дергачівський ліцей №1 імені Данила Бакуменка"
Дергачівської міської ради Харківської Області

Новини

Дата: від до Скинути

Новорічне свято в початковій школі

Хто ж перший придумав святкувати Новий рік? Ніхто не знає точно! Адже цей день святкують всі народи з давніх часів. Правда, до кожного народу Новий рік приходить у свій час. До молодших школярів КЗ «Дергачівський ліцей № 1» свято Нового року завітало 27 грудня.  Але Діда Мороза та Снігуроньку викрали та сховали підступні Баба Яга та Кощій. Беручи участь у різних конкурсах та іграх, діти все ж таки викупили найголовніших героїв свята та отримали солодкі подарунки

11:31 27.12.2018

Виставка малюнків «Новорічна казка»

Напередодні свята Нового року у  школі відбулася виставка малюнків «Новорічна казка». Метою проведення даного конкурсу було  формування вміння бачити, усвідомлювати красу та багатство у навколишньому світі, розвивати вміння спостерігати, аналізувати, вивчати традиції рідного краю. У виставці прийняли участь всі бажаючі учні ліцею. В роботах діти розкрили чарівний світ новорічних свят,  мали змогу написати свої побажання  Діду Морозу. Малюнки вражають безмежною фантазією, творчим натхненням, яскравим настроєм

11:29 27.12.2018

Вітаємо з перемогою учнів 3-Б класу

 Вітаємо з перемогою Устименко Арсенія, учня 3-Б класу в змаганнях із карате, та Савченка Владислава з перемогою у змаганнях з футболу

08:44 26.12.2018

Педагогічна рада 22 грудня 2018 року

22 грудня в закладі відбулося засідання педагогічної ради «Забезпечення наступності в освітньому процесі між підрозділами ліцею щодо впровадження науково-методичної теми закладу». Творчі групи вчителів під керівництвом Козлової Людмили Іванівни, вчителя початкової школи, старшого вчителя, працювали над питанням «Забезпечення мотивації особистісних цінностей дитини шляхом підвищення професійної компетентності вчителя в умовах Нової української школи в контексті інтеграції до європейського освітнього простору». Вчителі креативно підійшли до висвітлення теми і підготували пам’ятку всім членам. Родзинкою педагогічної ради було те, що кожен висловив своє бачення забезпечення наступності та мотивації освітнього процесу та прикрасили ялинку «Методичну скарбничку». Наступне питання було присвячено участі закладу в навчально-дослідному проекті «Навчання в русі». Одна із наймолодших членів колективу Козловцева Анна Ігорівна, як член тимчасового творчого колективу (ТТК) учасників дослідно-експериментальної роботи з проблеми «Здоров’язбережувальна технологія в системі оздоровчо-виховної роботи закладів загальної середньої освіти» презентувала діяльність ліцею, зокрема використання технології «Навчання в русі» на уроках у початковій школі. Понад десять років старша школа закладу навчається за спортивним та військово-спортивним профілем. Про результати роботи з цього напрямку розповів Єрмолович Олександр Михайлович, вчитель фізичної культури, вчитель-методист.

08:35 24.12.2018

До 100-річчя від Дня народження Д.О.Бакуменка

««Шануймо рідне! Серцем закликаю!» - саме ці слова Данила Бакуменка зустрічають кожного, хто в’їжджає у Дергачі. Саме ці слова стали девізом нашого міста. І сьогодні ми зібралися, щоб вшанувати пам’ять видатного земляка, якому 31 грудня виповнилося б 100 років» – такими словами розпочала засідання поетичного кафе директор ліцею Ніна Олексіївна Зєнькова.  На свято завітали: Інна Борисівна Гаплєвська – перший заступник голови Дергачівської районної державної адміністрації, Віра Петрівна Стрілець – перший заступник голови Дергачівської районної ради, Катерина Іванівна Бондаренко – в.о. Дергачівського міського голови, секретар міської ради, Віктор Васильович Кисіль – депутат Харківської обласної ради, Галина Григорівна Клочко – методист інформаційно-методичного центру відділу освіти, Людмила Олексіївна Щербаченко – методист інформаційно-методичного центру відділу освіти, а також В’ячеслав Рисцов – автор пам’ятника і бюста Д.О.Бакуменка. Під час засідання звучали вірші та проза видатного поета  Дергачівщини у виконанні учнів ліцею.

17:48 19.12.2018

День святого Миколая

Святий Миколай потурбувався і про дітей, які залишилися без батьківської опіки. Діти отримали чудові подарунки з фруктами та солодощами.

17:11 19.12.2018

З Днем святого Миколая

Діти-переселенці КЗ «Дергачівський ліцей № 1» теж писали листи святому Миколаю. Ключове бажання, яке прозвучало в них: «Хай буде мир!». Хоча діти і не просили солодощів, та все ж таки їх отримали. Волонтер, Наталія Шетілова, передала дітям від св. Миколая солодкі подарунки.

17:10 19.12.2018

Свято вишивальниць 17 грудня 2018

Вишивання — загальновідоме і поширене рукодільне мистецтво прикрашати різноманітними візерунками тканини і матеріали, від самих грубих і щільних, як, наприклад: сукно, шкіра, до найтонших матерій - батиста, серпанку, газу та інших. Вишиванка з давнього часу була для українського народу не просто святковим вбранням, а й оберегом, символом здоров'я, краси та щасливої долі для молодих людей. Народна легенда каже, що свята Варвара Великомучениця була дуже здібною до вишивання, тому її вважають покровительницею вишивальниць.

17:06 17.12.2018

Виставка малюнків до 100-річчя з Дня народження Д.О.Бакуменка

Готуючись до 100-річчя з Дня народження Д.О. Бакуменка, школярі ліцею взяли участь у конкурсі малюнків до поезії Д. Бакуменка «Поет життєвих реалій». Найкращі малюнки зустрічали гостей, які приїхали на свято вшанування пам’яті видатного поета, Данила Олександровича Бакуменка.

16:54 17.12.2018

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень