A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад "Дергачівський ліцей №1 імені Данила Бакуменка"
Дергачівської міської ради Харківської Області

Новини

Дата: від до Скинути

21 лютого день мовознавства в рамках декади

У комунальному закладі «Дергачівський ліцей № 1» проходить фестиваль наук «Від мудрої дитини до мудрої людини». 21 лютого ранкове спілкування було присвячене дню мовознавства, в рамках якого проведено Міжнародний день рідної мови. Родзинкою цієї зустрічі стало декламування «Заповіту» Т.Шевченка різними мовами: українською, англійською, німецькою, французькою, азербайджанською. Ведучі, учні 6-А класу, наголосили на тому, що Україна – багатонаціональна держава. Для 30% громадян країни рідною мовою є не українська. У рідному домі завжди лунає найдорожча серцю рідна мова, бо бринить вона з ласкавих бабусиних вуст, із дідусевої говірки, з маминої пісні, з батьківського навчання, часом суворого, а часом жартівливого. Ведучі закликали берегти і вивчати рідну мову, поки живе мова, живе й народ.

16:43 21.02.2019

21 лютого – Міжнародний день рідної мови

21 лютого – Міжнародний день рідної мови. Мова – одне з найцінніших надбань, яке створили й залишили наші попередники. Мова є душею нації, її генетичним кодом, у її глибинах народилося багато скарбів, якими пишається народ. Це відносно молоде свято – до календарів усього світу воно ввійшло тільки в 1999 році.

16:41 21.02.2019

День пам’яті Небесної Сотні

Сьогодні, 20 лютого, відзначається День пам’яті Небесної Сотні. Під час ранкової зустрічі у своєму вступному слові директор закладу Зєнькова Н.О. зазначила, що сьогоднішній захід – данина пам’яті мужнім нашим співвітчизникам, які у листопаді 2013 – лютому 2014 року стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору. На жаль, це трагічна сторінка в нашій історії. Шанс на зміни дістався нам дорогою ціною…. Сьогодні в Україні віддають належну шану тим, хто не вагаючись здійснив громадянський подвиг, хто ціною власного життя захищав демократичні цінності й національні інтереси. Скорботною хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять загиблих під час Революції гідності, подякували Героям за їхню мужність та відвагу.

16:32 20.02.2019

Година пам’яті "Мій біль - Афганістан"

15 лютого в КЗ «Дергачівський ліцей № 1» пройшли години пам’яті «Мій біль - Афганістан» присвячені річниці виведення військ з Афганістану. Діти дізналися про страшні наслідки «чужої» війни, вшанували пам’ять воїна-Афганця Сергія Сербіна, колишнього випускника школи.

09:52 15.02.2019

14 лютого - День Святого Валентина

14 лютого – День Святого Валентина – день, коли люди відкрито говорять про найпрекрасніше у світі почуття – кохання. Крім того – день всіх закоханих – чудовий спосіб показати свою любов та турботу, здивувати дорогу тобі людину. У 9 класі це свято не залишилося без уваги ані учнів, ані класного керівника Наталі Сергіївни Кісіль. Солодкі валентинки, чарівні листівки, посмішки, щирі привітання зробили цей день справжнім святом романтики та ніжних почуттів.

15:35 14.02.2019

РМО вчителів англійської мови

Сьогодні, 11 лютого, на базі Харківського державного університету імені В.Н. Каразіна в рамках засідання РМО вчителів англійської мови була проведена екскурсія в археологічний музей англійською мовою. Після екскурсії, під час засідання круглого столу. Розпочалося засідання виступом керівника РМО Бєляєвої О.В., яка проаналізувала участь учнів ЗНЗ району в другому етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад. Вчителі КЗ «Дергачівський ліцей №1» Матяш В.В. та Кісіль Н.С виступили з доповідями «Особливості проведення ДПА у 9 -х класах у 2018-2019н.р.», «Форми роботи з учнями 10-11 класів щодо підготовки до успішного складання ДПА( ЗНО) з англійської мови у 2018-2019 н.р.»

17:16 11.02.2019

День Безпечного Інтернету - 2019

День безпечного Інтернету (Safer Internet Day) відзначається другого дня (у вівторок), другого тижня, другого місяця (лютого) з 2004 року з метою популяризації більш безпечнішого і більш відповідального використання онлайн-технологій і мобільних телефонів, особливо серед дітей і молодих людей в усьому світі.

10:37 07.02.2019

"Калейдоскоп професій" від Дергачiвської районної фiлiї ХОЦЗ

6 лютого спiвробiтники Дергачiвської районної фiлiї ХОЦЗ провели з учнями 8 класу лiцею профорiєнтацiйну квест – гру «Калейдоскоп професій». Учнi мали змогу ознайомитись iз професiями кухара, перукаря, вчителя, медика та багатьма iншими. Дякуємо органiзаторам заходу i запрошуємо до спiвпрацi

10:32 07.02.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень