A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад "Дергачівський ліцей №1 імені Данила Бакуменка"
Дергачівської міської ради Харківської Області

Новини

Дата: від до Скинути

Лінійка-реквієм "Чорнобиль не має минулого"

26 квітня 2019 року годинник життя відраховує 33 роки Чорнобильської катастрофи. В цей день в комунальному закладі «Дергачівський ліцей № 1 імені Данила Бакуменка» відбулася лінійка-реквієм "Чорнобиль не має минулого".

13:11 26.04.2019

"Чорнобиль - наш біль" урок пам’яті в 4б класі (кл. керівник Завгородня А.В.)

26 квітня 1986 року лягло чорною плямою на нашу блакитну планету. 33 роки пройшло з тих пір як смертоносний пил з ядерної печі четвертого енергоблоку Чорнобильської АЕС покрив хати, поля та ліси. Полум'я зловісної пожежі висвітило кожного, хто там працював і жив, виділило перших із перших. Тих, хто ризикуючи своїм життям, зуміли у надзвичайно важких умовах загасити пожежу та попередити її розповсюдження на інші енергоблоки, коли «мирний атом», вирвавшись з-під влади недбайливих господарів, загрожував усьому живому і неживому. Чорнобиль не має минулого часу. Він і досі є проблемою сьогодення і, на жаль, буде нагадувати про себе й нашим нащадкам, яким необхідно допомогти усвідомити масштаби катастрофи та осмислити уроки трагедії у всіх сферах життя. 26 квітня 2019 року учні 4-Б класу разом класним керівником Анною Віталіївною Завгороднюю згадали, як це було. Про випробування, які випали на долю ліквідаторів аварії, їх самопожертву і їх подвиг, про те, який колосальний обсяг роботи довелося виконати з локалізації аварії як військовим частинам, так і цивільним спеціалістам. Адже в усуненні наслідків аварії на ЧАЕС взяло участь понад 600 тисяч осіб. Важливою була праця не лише пожежників, медиків, транспортників, міліції, а й кухарів, прибиральників тощо. Усі, незважаючи на небезпеку діяли героїчно та самовіддано.

10:25 26.04.2019

Єдиний урок пам’яті в 5-Б класі (кл.керівник Урсу С.О.)

Класний керівник 5-Б класу, Світлана Олексіївна Урсу, до 33-річниці Чорнобильської катастрофи провела з своїми учнями годину спілкування на тему “Дзвони Чорнобиля». 33 роки тому – 26 квітня 1986 року – світ облетіла звістка про жахливу аварію на Чорнобильській АЕС, що завдала невиліковної рани українському народу. Минають роки, але чорна віха Чорнобиля і сьогодні кидає свою тінь на долі мільйонів українців.

09:45 26.04.2019

Великоднє диво

Напередодні Великодня учні  КЗ «Дергачівський ліцей № 1 імені Данила Бакумнка» старанно готувались до свята.  Вони брали активну участь у конкурсі саморобок, які стали прикрасою школи, готували цікаві загадки, вікторини та звичайно ж, майстер-класи по розпису писанок.

10:59 25.04.2019

Бібліотечний урок в 1а класі

18 квітня учні 1а класу (кл. керівник Гринишак Я.М.) стали учасниками бібліотечного уроку «Як до нас книга прийшла», головна мета якого - виховати у дітей повагу до книги, залучити до читання. Школярі відкрили для себе еволюційні етапи розвитку книги - від кам’яної до паперової, ділилися своїми думками щодо правил користування книгою. Після цікавої мандрівки, першокласники внесли свій посильний вклад у збереження бібліотечного фонду, взявши активну участь у роботі Книжкової лікарні.

13:05 23.04.2019

Міжнародний день дитячої книги

Міжнародний день дитячої книги відзначається, починаючи з 1967 року за ініціативою і рішенням Міжнародної ради з дитячої книги, підкреслюючи тим самим важливу роль дитячої книги у формуванні духовного та інтелектуального рівня нових поколінь людства. Це свято відзначається в День народження великого датського казкаря Г. Х. Андерсена (1805-1875).

12:53 23.04.2019

Всесвітній день Землі

22 квітня на планеті відмічається Міжнародний День Землі, покликаний об'єднати людей планети в справі захисту навколишнього середовища, нагадати про те, що планета, яка дарувала нам життя, унікальна й має потребу в турботі й захисті. Міжнародний день Землі – свято чистої Води, Землі і Повітря. День нагадування про страшні екологічні катастрофи, день, коли кожна людина може задуматися над тим, що він може зробити у вирішенні екологічних проблем, поборовши в собі байдужість. Цей день покликаний об’єднати людей планети в справі захисту навколишнього середовища. У цей день кожен мешканець планети може зробити свій маленький внесок у справу захисту навколишнього середовища: очистити від сміття прилягаючі території, висадити хоча б одне дерево.

13:42 22.04.2019

Посвята в читачі учнів 1Б класу

Ми дуже раді, що наша шкільна бібліотека поповнилась новими читачами. З сьогоднішнього дня учні 1 Б класу стали постіи?ними користувачами бібліотеки. Вона завжди відкрита для Вас. Ви, дорогі діти, піднялися ще на одну сходинку на шляху до знань. Нехаи? цеи? шлях буде для вас радісним і цікавим. У добру щасливу путь у Королівство Книг.

13:19 12.04.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень